Dan Pavel Doghi este noul Director Național al REF România

large_dan_doghi1

Comitetul Director al Fundaţiei Roma Education Fund România l-a numit în luna februarie a acestui an pe domnul Dan Pavel Doghi în funcţia de Director Naţional.

Dan Doghi este membru al Comitetului de Management al Roma Education Fund din 2012 şi Managerul Programului pentru Învăţământ Superior în cadrul Fundaţiei Roma Education Fund Budapesta, fiind responsabil de implementarea celui mai mare Program de burse pentru educaţia terțiara, oferite studenţilor romi. Noul director este, de asemenea, membru al Comitetului Director al ERRC ( European Roma Rights Centre), sprijinind, în mod voluntar, activitatea organizației, definirea priorităţilor, asigurând astfel dezvoltarea şi activităţile de strângere de fonduri.

Între anii 2000 și 2003, domnul Doghi a ocupat poziția de Coordonator de program în cadrul Fundației Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, organizaţie înfiinţată de Fundaţia pentru o Societate Deschisă în Cluj – Napoca. În acest interval Dan Doghi a dezvoltat și coordonat o reţea naţională de ONG-uri rome în România.

În perioada 2003-2004, noul director REF România a fost stagiar pe advocacy în cadrul programului Public Interest Law Initiative (PILI ), la Universitatea Columbia, Centrul de Drept din Budapesta, care combătea amplasarea discriminatorie a copiilor romi în școli speciale destinate copiilor cu dizabilităţi mintale şi dificultăţi de învăţare, sprijinind eforturile de desegregare.

Timp de şapte ani, începand cu 2004, domnul Doghi a ocupat funcția de Ofițer în probleme legate de romi şi sinti ( populaţie roma care în țările germanofone are etnonimul sinti), în cadrul Punctului de Contact ODIHR al OSCE pentru probleme legate de romi și sinti, concentrându-se pe punerea în aplicare a Planului de acţiune al OSCE în acest domeniu.