GALA Studenților Beneficiari ai Programului de Burse Universitare Roma Education Fund

2G1A2789

Fundatia Roma Education Fund (REF) a organizat vineri, 14 noiembrie 2014, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi,  Gala studentilor romi beneficiari ai programului de burse universitare REF.

Programul de burse universitare este implementat de Roma Education Fund din 2007. Programul ofera burse de merit, pe baza de concurs, pentru studentii romi care urmeaza studii universitare de Licenta, Masterat sau Doctorat, in cadrul institutiilor de invatamint superior acreditate din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia si Ucraina.

Programul a furnizat peste 15 000 de burse in aproape zece ani de functionare, si aloca in medie peste 1500 de burse anual pentru elevii romi, care studiaza in invatamantul universitar in una din tarile mentionate mai sus. In Romania, programul ofera sprijin financiar unui numar anual de circa 310 studenti.

„In urma cu zece ani, existau putine oportunitati de acces in invatamantul universitar pentru elevii romi si mai putine oportunitati de acces pe piata muncii. Prin intermediul programului de burse universitare, Roma Education Fund a facut posibila crearea a zeci de generatii de absolventi romi in toate domeniile profesionale, o componenta importanta a programului fiind incurajarea tuturor studentilor beneficiari sa nu isi uite originile si sa devina cetateni, activi atat in societate, cat si in promovarea oportunitatilor in randul elevilor si studentilor romi.

Un obiectiv important al programului este de a incerca sa ajungem la cei care au nevoie cel mai mult de sprijinul REF, maximizand astfel impactul investitiei. Programul de burse universitare REF este parte dintr-o interventie extinsa a Fundatiei pentru promovarea accesului la o educatie incluziva, de calitate, care vizeaza toate segmentele de varsta, corespunzand nivelurilor de educatie prescolara, educatie primara si secundara, respectiv invatamant superior”, a declarat  Dan Pavel Doghi, Director National, Fundatia Roma Education Fund Romania.

In cadrul evenimentului, au luat cuvantul Prof. Dr. Vasile Astarastoae, Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi, Dan Pavel Doghi, Director National, Maria Ursu, Manager Proiect si Mihaela Iancu, Coordonator National Roma Memorial University Scholarship Program (RMUSP) din partea Fundatiei Roma Education Fund Romania,  Margareta Hertanu, Presedinte Asociatia ProRoma, Iasi si Vasile Ionescu.

Infiintata in 2005 la Budapesta, Fundatia Roma Education Fund este o organizatie non-guvernamentala, a carei misiune este de a contribui la ameliorarea decalajelor existente intre populatia de romi si de ne-romi din punctul de vedere al rezultatelor educationale, prin politici si programe care sa sprijine o educatie de calitate pentru romi, inclusiv desegregarea sistemului educational. Fundatia din Romania, infiintata in 2009, desfasoara si promoveaza proiecte educationale, precum si actiuni si activitati vizand dezvoltarea, modernizarea si implementarea eficienta a politicilor educationale de stat.

Pentru informatii suplimentare privind programul de burse universitare REF:

Mihaela Iancu

Coordonator National, Program Burse RMUSP

Fundatia Roma Education Fund Romania

Telefon: 021/200 0618

E-mail: mihaela.iancu@romaeducationfund.org

Web: www.romaeducationfund.ro

http://www.romaeducationfund.hu/cum-sa-aplicati-la-programul-de-burse-0

http://www.romaeducationfund.hu/instructiuni-de-aplicare-rmusp