Lansarea activităților de „Sprijin Educațional Intensiv” și „A Doua Șansă” în 43 de școli din țară

Copiii și părinții romi vor la școală

2 decembrie 2014 – Fundatia Roma Education Fund Romania anunta inceperea activitatilor de Sprijin Educational Intensiv (SEI) si A Doua Sansa in 43 de scoli din regiunile Centru, Sud-Muntenia si Nord Est, in cadrul proiectului „Copiii si parintii romi vor la scoala!” (POSDRU – ID 132996).

Programul de Sprijin Educational Intensiv presupune sprijin acordat de catre cadre didactice calificate, angajate prin proiect, celor 800 de elevi romi din clasele V-VIII, selectati in cadrul proiectului. Astfel, se asigura retentia elevilor cu risc de abandon scolar si sprijinirea lor pentru finalizarea ciclului gimnazial, respectiv accederea la nivel liceal pentru elevii din clasa a VIII-a. Elevii vor beneficia de sesiuni suplimentare la materiile Limba si Literatura Romana si Matematica pentru a-si imbunatati cunostintele la aceste materii dar si de servicii integrate de mentorat, consiliere si subventii.

Activitatile de Sprijin Educational Intensiv acordate elevilor sunt esentiale pentru reducerea fenomenului de abandon scolar prin imbunatatirea rezultatelor scolare, in vederea cresterii oportunitatilor de accesare a invatamantului secundar superior (liceul), a sanselor de a finaliza invatamantul secundar si a accesarii  unui loc de munca stabil.

Programul de tip A Doua Sansa pentru invatamantul secundar inferior are ca scop asigurarea accesului la educatie pentru 310 adulti de etnie roma care nu au absolvit invatamantul obligatoriu (au absolvit invatamantul primar, insa nu au finalizat invatamantul secundar) prin furnizarea unui pachet de servicii integrate de orientare, consiliere si subventii.

Programul ofera masuri remediale de tip A Doua Sansa in anul I pentru dobandirea competentelor de baza celor care au parasit timpuriu scoala, oferind cursantilor avantaje precum: durata flexibila a programului, invatarea alaturi de colegi aflati in situatii de viata similare, recunoasterea si certificarea competentelor dobandite anterior, continuturi adaptate varstei si intereselor, evaluare centrata pe competente, consiliere si sprijin.

Proiectul “Copiii si parintii romi vor la scoala!” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si se desfasoara in perioada aprilie 2014 – august 2015. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea si imbunatatirea competentelor si abilitatilor persoanelor de etnie roma, in vederea facilitarii insertiei acestora pe o piata a muncii moderna, flexibila si incluziva, prin reducerea fenomenului de parasire timpurie a scolii si asigurarea accesului egal la educatie.

Infiintata in 2009, Fundatia Roma Education Fund (REF) Romania este o organizatie non-guvernamentala, a carei misiune este de a reduce decalajele educationale dintre populatia roma si ne-roma si de a actiona ca un catalizator pentru accesul egal la o educatie de calitate pentru toti copiii romi.

Pentru informatii suplimentare:

Georgiana Barbulescu

Expert Publicitate si Informare

Roma Education Fund Romania

Vaselor 60 | 021255 Bucuresti | Romania

Phone: +40.21.2000.617

Email | georgiana.barbulescu@romaeducationfund.org

Website | www.romaeducationfund.ro