Dănuț Dumitru

Director Advocacy

Dănuț Dumitru, cetățean român de etnie romă, cumulează o experiență de peste 17 ani în domeniul educației grupurilor vulnerabile și al comunităților de romi și ocupă în prezent ocupă funcția de Director de Advocay la Fundația Roma Education Fund Romania.

Și-a început cariera în 1999 ca voluntar al Asociației Romani CRISS, devenind ulterior asistent coordonator al programului Copiii Romi vor să Învețe. Dănuț a fost și Ofițer de Politici la Open Society Institute Budapesta, unde printre sarcinile principale s-a numărat monitorizarea şi evaluarea proiectelor finanțate în cadrul programelor OSI, colaborând astfel  cu multe ONG-uri din întreaga Europă Centrală şi de Est.

Dănuţ s-a implicat în apărarea drepturilor romilor în România, împreună cu Romani CRISS (Centrul Romilor de Intervenţie Socială şi Studii). S-a remarcat prin activitatea din cadrul Population Services International, unde, în calitate de Coordonator Program în cercetarea privind transmiterea bolilor sexuale în comunitatea romă, şi-a asumat rolul de comunicator al schimbării de comportament. În plus, a lucrat în cadrul Fundației Romanian Angel Apeal în rolul de consilier și asistent social în programul de Prevenire a Transmiterii virusului HIV de la mamă la făt.

Printre rolurile importante deținute în ultimii ani, se numără cea de Facilitator Naţional pentru România și Republica Moldova, precum și funcția de Manager al proiectului ”Servicii integrate educaționale pentru comunitățile de romi”, în cadrul Fundației Roma Education Fund din Budapesta și București.

Dănuţ este licenţiat în Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti şi deține o diplomă de Master în Administrarea Comunitară a Justiţiei. Este absolvent al Programului de Acces al Romilor din cadrul Central European University, Budapesta și este certificat în cadrul programului de Master al Școlii Sociale de Dezvoltare din cadrul Metropolitan University of London.