Profesori care visează împreună cu studenții la viitorul lor, premiați la Gala Profesorului Bologna

Cu ocazia celei de-a X-a ediții a Galei Profesorului Bologna, Fundația Roma Education Fund România (REF) se alătură tradiției ANOSR de a premia și promova profesorii ce formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţii lor.

Gala Profesorului Bologna este un proiect de tradiţie al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ce se desfăşoară anul acesta sub înaltul patronaj al Președintelui României. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care, în general, este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de „Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

În cadrul galei, Ana Maria Micu a fost aleasă să înmâneze una din cele 120 de distincții Profesor Bologna în numele REF România. Ana are o activitate academică excelentă, se dedică activităților extracuriculare de voluntariat, se implică cu devotament în activitățile pe care le întreprinde și își respectă promisiunile facute, ceea ce înseamnă mult. Provine dintr-o familie unită care a susținut-o ca azi să fie studentă în anul III, fiind singura din familie care termină liceul și promovează bacalaureatul, urmând și o facultate, toate acestea cu note destul de mari. 

„Am ales sa învăț atât cât se poate, în liceu am avut profesori care m-au sprijinit din mai multe puncte de vedere, cu ajutorul lor am reușit să termin cei patru ani de liceu, liceu din București! Mi-am dat seama acum, că am avut foarte multe ocazii în care am vrut să cedez, să rămân acasă lângă mama, aveam posibilitatea să mă și mărit, să nu se mai chinuie mama să mă susțină! Dar acum am realizat că în momentul în care îmi doream ceva, nu mi se deschidea doar o ușă, ci mai multe! Întodeauna am avut curaj să mă lansez în activități noi, să mă autodepășesc, chiar dacă nu știam exact ce va urma! Întodeauna educația va fi un salt în viață, de aceea îmi doresc ca în fiecare școală să existe măcar un profesor care să fie atent la nevoilor copiilor, să viseze împreună cu ei la viitorul lor!” a declarat Ana Maria Micu, studentă în anul III în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București.

Studentă de etnie romă, Ana face parte din două programe desfășurate de Roma Education Fund România, Programul de Burse Universitare „Roma Memorial” și Romaversitas. Ea consideră că relația dintre profesor și student bazată pe respectul reciproc este factorul determinant în cariera academică, ceea ce reprezintă și motivul de a sprijini Gala Profesorului Bologna.

Ca sponsor al evenimentului, REF România transmite tuturor câștigătorilor și persoanelor nominalizate la gala din acest an aprecierea pentru munca de excepție depusă și felicită echipaANOSR și Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială (AS-SAS) pentru organizare.