Programul de Burse Roma Education Fund anunță deschiderea ciclului anual de burse, pentru Anul Universitar 2017-2018

bursa-650x435

PROGRAMUL DE BURSE – EDUCAȚIE TERȚIARĂ

Programul de Burse Roma Education Fund anunță deschiderea ciclului anual de burse, pentru Anul Universitar 2017-2018.

http://www.romaeducationfund.hu/cum-sa-aplicati-la-programul-de-burse-0

Important: Programul de Burse REF se adresează exclusiv persoanelor de etnie romă!

Vă rugăm să rețineți că pentru anul universitar 2017-2018, competiția Programului de burse Roma Education Fund pentru educație terțiară, s-a deschis în data de 10 aprilie 2017.

FILOSOFIA PROGRAMULUI

Scopul principal al Programului de burse Roma Education Fund (REF SP) este de a contribui la dezvoltarea unei mase critice de romi, absolvenți de învățământ superior, încrezători și mândri de identitatea lor romă, specialiști în domeniul academic și social, dotați cu abilități și competențe care le permită să devină profesioniști în domeniile studiate, precum și să rămână conectați la comunitatea romă și să acorde sprijin în continuare în dezvoltarea și includerea acesteia în societate, în general.

Pentru a atinge acest obiectiv, Programul de burse Roma Education Fund (REF SP) oferă sprijin studenților romi pentru a facilita accesul la învățământul superior în țările de reședință sau în străinătate, le sprijină eforturile academice în timpul studiilor pentru a putea absolvi cu succes. Bursele sunt oferite pentru un an universitar, iar studenții își pot reînnoi aplicația și pot intra în competiția de burse, lansată în fiecare an.

Programul de burse Roma Education Fund (REF SP) oferă burse acordate în baza meritului academic pentru studenţii romi care urmează studii de licenţă, master sau doctorat în cadrul universităţilor acreditate de stat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia și Ucraina.

Pentru sprijinirea aplicanţilor interesaţi în vederea completării şi depunerii cu success în sistemul online a Formularului de Aplicare Online (OAF), Programul de bursă REF oferă informaţii în Ghidul de Aplicare specific fiecărei scheme de bursă, conform indicațiilor de mai jos:

Scheleme de bursă ale Programului de Burse REF

Roma Memorial University Scholarship Program (RMUSP); Law and Humanities Program (LHP); Roma Health Scholarship Program (RHSP);Roma International Scholar Program (RISP).

Termene limită

RMUSP

· Termenul limită pentru Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria și Kosovo: 11 Mai 2017.

· Termenul limită pentru Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Turcia: 12 Mai 2017.

LHP (Moldova, Rusia, Ucraina)

Termenul limită: 16 Mai 2017.

RHSP (Bulgaria, Macedonia, România, Serbia)

Termenul limită: 11 Mai 2017.

RISP
Termenul limită: 25 Iulie 2017.

Pentru depunerea aplicațiilor RISP, sistemul va fi deschis începând cu 1 Iunie 2017.

Pentru mai multe detalii privind Programul de burse REF va rugam sa cititi Ghidul de Aplicare disponibil la:

http://www.romaeducationfund.hu/instructiuni-de-aplicare-rmusp-0