Webinar „ABC-ul Emoțiilor”, cu Vasile Brașovanu

Educație online alături de Roma Education Fund România

Fie că vorbim de bullying, oboseală, tristețe accentuată sau hiperactivitate, mare parte din aceste comportamente își au cauzele în nevoi emoționale neîmplinite. Făcând însă apel la blândețe cât și la setarea unor limite sănătoase putem dezvolta un mediu online securizant care să fie potrivit explorării și învățării.

Vasile Brașovanu propune un webinar dedicat învățătorilor și profesorilor dornici de a putea folosi descoperirile din zona neuroștiințelor și jocurile de animație în favoarea lor, pentru a facilita învățarea online și a-i aduce pe toți copiii mai aproape de dezvoltarea potențialului lor.

Completeză formularul din josul paginii pentru a te înscrie! Locurile sunt limitate.

Termenul limită pentru înscriere 05 mai, ora 17.00

Când? 6 mai. De la ora 16.00 la ora 17.00. Unde? Pe Zoom. Participanții vor primi în timp util un link de conectare.

În cadrul atelierului online se va discuta despre:

  • Procesul de învățare – ce este,  cine și ce îl influențează, când știm că se produce?
  • Importanța relațiilor de atașament în facilitarea învățării;
  • Nevoile emoționale fundamentale – cercul siguranței;
  • Cum ajung de la elefant la călăreț –  cei 4 pași ai limbajului emoțional;
  • Harta nu e teritoriu – când practicile pedagogice sunt afectate de filtrele minții noastre;
  • Aplicații practice de dezvoltare a inteligenței emoționale;

Vasile este absolvent de liceu pedagogic iar mai apoi al Facultății de Filosofie și Științe Social-politice a Universității Alexandru Ioan Cuza Iași și a masterului de Jurnalism și  comunicare politică din cadrul Universității București.

Educație online alături de Roma Education Fund România
Vasile Brașovanu are o experiență de 9 ani în lucrul cu tinerii, copiii, profesorii și părinții, colaborând atât cu ONG-uri (Teach for Romania, Salvați Copiii România, Asociația Techsoup, Roma Education Fund România) cât și cu instituții de învățământ (școli publice, Universitatea București).


Timp de doi ani  a fost  învățător cu sprijinul programului Teach for Romania, iar alți doi ani s-a ocupat de pregătirea academică a unui grup de copii în cadrul Fundației Seeding Knowledge.

Activez în educație pentru că am convingerea că doar așa putem să ne dezvoltăm întregul potențial și să creștem în mod durabil comunitățile în care trăim. O zonă aparte în munca mea o reprezintă implicarea în reducerea inechităților în sistemul public de învățământ și creșterea accesului la educație de calitate pentru toți copiii.

În prezent dezvolt programe de training atât pentru cadre didactice cât și pentru părinți în întreaga țară și ofer mentorat directorilor de școli implicați în programul Edu Networks.


Webinarul “ABC-ul Emoțiilor” este dedicat nu doar profesorilor din proiectele noastre finanțate prin POCU – „Împreună pentru o viață mai bună„, „Competență, inovare și profesionalism în educație„, „Educație formală și non-formală pentru dezvoltare durabilă în regiunea Centru” – ci tuturor cadrelor didactice interesate de acest subiect.