Am început înscrierile pentru bursele Roma Education Fund

Programul de Burse Roma Education Fund anunță deschiderea ciclului anual de burse pentru anul universitar 2019-2020.

Important: Programul de Burse REF se adresează exclusiv persoanelor de etnie romă!

Instrucțiuni de aplicare AICI

Vă rugăm să rețineți că, pentru anul universitar 2019-2020, competiția Programului de Burse Roma Education Fund pentru educație terțiară s-a deschis în data de 8 aprilie 2019.

Termen limită: 17 Mai 2019

FILOSOFIA PROGRAMULUI

Scopul principal al Programului de burse Roma Education Fund (REF SP) este de a contribui la dezvoltarea unei mase critice de romi, absolvenți de învățământ superior, încrezători și mândri de identitatea lor romă, specialiști în domeniul academic și social, dotați cu abilități și competențe care să le permită să devină profesioniști în domeniile studiate, precum și să rămână conectați la comunitatea romă și să acorde sprijin în dezvoltarea și includerea acesteia în societate.

Pentru a atinge acest obiectiv, Programul de burse Roma Education Fund (REF SP) oferă sprijin studenților romi pentru a facilita accesul lor la învățământul superior în țările de reședință sau în străinătate, sprijină eforturile lor academice în timpul studiilor pentru a putea absolvi cu succes. Bursele sunt oferite pentru un an universitar, iar studenții își pot reînnoi aplicația și pot intra în competiția de burse, lansată în fiecare an.

Programul de burse Roma Education Fund (REF SP) acordă burse în baza meritului academic pentru studenţii romi care urmează studii de licenţă, master sau doctorat în cadrul universităţilor acreditate de stat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia și Ucraina.

Pentru mai multe detalii privind Programul de burse REF, vă rugăm să citiți Ghidul de Aplicare disponibil AICI

Succes! 🙂