Campania de conştientizare asupra importanţei educaţiei

Colegii noștri Maria Luiza și Alexandru s-au întâlnit zilele trecute cu copiii și părinții din satul Deaj, jud. Mureș, și cu cei din orașul Fărăgraș, jud. Brașov. Luiza le-a citit copiilor povestea Cercul, scrisă de Mihaela Coșescu, iar apoi a discutat cu cei mici și cu părinții lor pe marginea acesteia. #Cercul este povestea fiecărui copil din România a cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Tocmai din acest motiv, copiii s-au identificat cu personajul principal, un baiețel pe nume Ionuț, a cărui mama este plecată la muncă în Spania. Din această cauză, ea nu putea fi alături de Ionuț,la ziua lui de naștere.

“După ce am povestit despre Ionuț, despre dorul de părinții plecați la muncă în străinătate, am invitat fiecare copil și părinte sau bunic să intre în cercul magic, pe care l-am adus cu noi, și să-și pună câte o dorință. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți copii și-au dorit să se întoarcă mama sau tatăl plecat la muncă în străinătate. Dar au fost și alte dorințe, unii și-au dorit animale de companie, alții bicicletă sau tabletă. Alții i-au spus cercului magic ce își doresc să se facă când vor fi mari. Cele mai dorite meserii au fost: profesoară, asistentă medicală și polițist. Părinții și tutorii prezenți la activitate i-au cerut cercului magic doar să fie cu toții sănătoși. Am ales să citim copiilor povestea #Cercul pentru că surprinde foarte bine realitatea pe care o trăiesc acești copii” – Maria Luiza Medeleanu, expert campanii educaționale și educație interculturală.

Activitatea face parte din Campania de conştientizare asupra importanţei educaţiei, respectiv drepturile şi obligaţiile părinţilor/tutorilor/reprezentanţilor copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Proiectul “Conectat la educație – abordare integrată pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate”, cod MySmis 138823, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.