Ciprian Necula, noul preşedinte al Fundaţiei Roma Education Fund

“Este o nouă responsabilitate şi o provocare pentru mine. Roma Education Fund este una dintre cele mai importante fundații din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, organizație care contribuie intens la dezvoltarea comunităților rome din aceaste zone. Alături de colegii mei, îmi doresc să generăm rezultate cu un impact și mai puternic, să implicăm  cetățenii romi în viața publică prin educație de calitate iar acțiunile noastre să devină mult mai vizibile. Le sunt recunoscător colegilor din bord care m-au susținut pentru această poziție și îi mulțumesc lui Andrzej Mirga pentru ce a făcut pentru organizația noastră în ultimii șase ani. Mă bazez pe noua echipă de management pentru o bună cooperare și inovație în atingerea obicetivelor” – Ciprian Necula, președintele Board – ului Roma Education Fund

Ciprian Necula și-a început cariera de activist pentru drepturile omului sub supravegherea și consilierea lui Nicolae Gheorghe, folosind instrumente inovatoare pentru a aborda stereotipurile și prejudecățile împotriva romilor.

A fost jurnalist, inițiator al unor campanii publice, promotor de proiecte socio-economice, analist politic, co-fondatorul unei întreprinderi sociale, liderul unei organizații non-guvernamentale rome, consultant pentru organizații internaționale.

A ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și este membru fondator al platformei civice a romilor #Aresel.


Ciprian va deveni şi preşedintele consiliului director REF Romania şi, ţinând cont de experienţa sa anterioară, el va contribui la o mai bună vizibilitate şi implicare civică a organizaţiei. 

Ciprian este doctor în sociologie și predă cursul “Masculinitate și etnicitate” la Universitatea SNSPA din București. El coordonează primul program european de master pe Studii Romani.