Comunicat de presă – Campusul preșcolar Pe locuri, fiți gata, start! finalizat în proporție de 95%

comunicat de presă

Predăm ștafeta autorităților locale

Campusul preșcolar Pe locuri, fiți gata, start! finalizat în proporție de 95%

570 de copii pentru prima dată la grădiniță și o rețea națională de biblioteci de jucării cu filiale în 11 grădinițe nou-nouțe

București, 24 martie 2017 – Fundația Roma Education Fund (REF) România și partenerii săi au încheiat o serie de întâlniri cu autoritățile locale, denumite Forumul primarilor, în cadrul proiectului educațional Pe locuri, fiți gata, start! Proiectul predă astfel ștafeta autorităților locale, lăsându-le în grijă nu doar clădiri noi și dotările cu jucării și echipamente, ci și responsabilitatea de a continua părinții în procesele educaționale, astfel încât prezența la programul de grădiniță, implicarea părinților și rezultatele obținute să continue și după încheierea proiectului.

Claudia Lixandru, director național al REF România, precizează: „Doresc să le mulțumesc partenerilor noștri, fără ei nu am fi putut atinge aceste rezultate. Când Pe locuri, fiți gata, start! se încheie în luna iunie 2017, lăsăm pentru generațiile viitoare un mic campus preșcolar. Este puțin pentru nevoile României, dar este mult pentru puterile reunite ale celor implicați: organizații neguvernamentale partenere, școli, inspectorate școlare județene, primării și consilii locale, comunități locale și părinți. Îi felicit pe toți.

Proiectul este susținut de Ministerul Educației și Cercetării Științifice și, la nivel local, de primăriile, consiliile locale și de inspectoratele școlare județene din Bihor, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Mureș și Sălaj. Forumurile primarilor s-au organizat în toate cele șase județe.

Descarcă "Comunicat de presă - Campusul preșcolar Pe locuri, fiți gata, start! finalizat în proporție de 95%"