Am început înscrierea pentru cea de-a III-a ediție a sesiunii „Gheorghianismul și fundamentele națiunii rome”

Fundația Roma Education Fund împreună cu Facultatea de Științe Politice și Masterul de Studii Rome din cadrul SNSPA deschis etapa de înscriere pentru cea de-a III-a ediție a sesiunii de comunicări științifice „Gheorghianismul și fundamentele națiunii rome”.

Evenimentul va avea loc în perioada 8-9 noiembrie 2024, la sediul SNSPA din București.

Cine poate participa?

Sesiunea se adresează studenților de anul III, masteranzilor, doctoranzilor și cercetătorilor care doresc să-și prezinte rezultatele propriilor cercetări în următoarele domenii: Istorie, Filozofie, Antropologie, Sociologie, Limbi și literaturi străine, specializarea romani.

Cum vă puteți înscrie?

Trimiteți un e-mail la adresa sesiune@romaeducationfund.ro în care includeți:

  • Numele și prenumele dumneavoastră
  • Titlul comunicării
  • Un abstract de 300 de cuvinte

Data limită pentru înscriere este 18 octombrie 2024.

Sesiunea de comunicări științifice „Gheorghianismul și Fundamentele Națiunii Rome” este un tribut adus moștenirii regretatului sociolog de etnie romă Nicolae Gheorghe, considerat părintele activismului civic rom din România și reformatorul mișcării internaționale a romilor.

La prima ediție, cea din 2022, au participat 14 paneliști din București, Iași, Brăila, Ploiești, Târgu Mureș, Buzău și Târgoviște. Articolele prezentate au fost incluse într-un număr omagial al revistei „Sfera Politicii”, publicat în octombrie 2023.

Cea de-a doua ediție a avut un caracter internațional, adunând peste 30 de participanți din România, Marea Britanie, India și Republica Moldova. O bună parte din prezentările sesiunii din 2023 vor fi publicate într-un nou număr omagial al revistei „Sfera Politicii”.

Vă așteptăm cu interes înscrierile și participarea la acest eveniment deosebit, care promovează cercetarea și dialogul academic în domeniul studiilor rome!