Consiliul director


Ciprian Necula

Președinte

Și-a început cariera de activist pentru drepturile omului sub supravegherea și consilierea lui Nicolae Gheorghe, folosind instrumente inovatoare pentru a aborda stereotipurile și prejudecățile împotriva romilor. 

A fost jurnalist, inițiator al unor campanii publice, promotor de proiecte socio-economice, analist politic, co-fondatorul unei întreprinderi sociale, liderul unei organizații non-guvernamentale rome, consultant pentru organizații internaționale.

A ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și este membru fondator al platformei civice a romilor #Aresel.

Ciprian este doctor în sociologie și predă cursul “Masculinitate și etnicitate” la Universitatea SNSPA din București. El coordonează primul program european de master pe Studii Romani.

 

 


                                                                     Andrew Ryder

Este profesor asociat la Universitatea Corvinus Budapesta și stagiar la Centrul de Cercetare Third Sector (Universitatea din Birmingham). Din 1990 până în 2001 a lucrat ca profesor în școlile de stat și, alături de echipa British Council, le-a predat copiilor romi din Marea Britanie, Ungaria și Portugalia.

Din 2002 până în 2006, Ryder a fost consultant la Coaliția pentru Reforma Drepturilor Romilor și Travellers (GTLRC), care a făcut lobby pentru deschiderea mai multor spații pentru travellers și pentru o mai mare incluziune socială. GTLRC a primit premiul Liberty Human Rights Award în 2004. Ryder a fost cercetătorul Grupului Parlamentar All-Party pentru romi și travellers din 2002 – 2007. Între 2006 și 2009 a fost ofițer de politică națională pentru Mișcarea Travellers. Interesele sale se concentrează pe Travellers / grupuri marginalizate, justiție socială, grupuri comunitare / mișcări sociale și cercetare în acțiuni participative. Ryder a fost contractat recent de editura Policy Press pentru a scrie o carte despre Brexit.

 


Stanislav Daniel

Este activist, avocat, cercetător și trainer pentru drepturile romilor din Slovacia. Fiind un membru activ al comunității, abilitățile sale combină experiența de teren, la „firul ierbii”, cu teoria, cunoștințe dobândite atât prin educație formală, cât și nonformală.

A lucrat la Roma Education Fund, Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din cadrul OSCE, Centrul European pentru Drepturile Romilor și la Open Society Foundations din Bratislava. Are o vastă experiență în cercetare și advocacy pe teme precum educația, libertatea de mișcare, sănătatea și reacția statului la violența motivată rasial. A lucrat cu Asociația Internațională Step by Step, promovând în mod special accesul la servicii de calitate pentru copiii de vârstă fragedă . În prezent, lucrează cu Porticus în calitate de manager de grant responsabil pentru inițiativele educaționale din Europa Centrală și de Est. De asemenea, el este co-președinte al rețelei European Roma Grassroots Organizations (ERGO) din Bruxelles.