Consiliul director


Andrzej Mirga

Președinte

Este polonez  de etnie romă. Din 2006 până în 2013,  Andrzej Mirga a condus Punctul de Contact pentru Romi și Sinti din cadrul Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din OSCE, Varșovia.

A fost asociat pe termen lung al Proiectului pentru Relațiile Etnice și a îndeplinit funcția de specialist în Comitetul de Experți pentru Romi și Travellers din Consiliului Europei, iar mai târziu a ocupat chiar funcția de președinte al acestui comitet.

Andrzej Mirga a fost numit în funcția de președinte al fundației Roma Education Fund în primăvara anului 2015.

 

 


                                                                     Andrew Ryder

Este profesor asociat la Universitatea Corvinus Budapesta și stagiar la Centrul de Cercetare Third Sector (Universitatea din Birmingham). Din 1990 până în 2001 a lucrat ca profesor în școlile de stat și, alături de echipa British Council, le-a predat copiilor romi din Marea Britanie, Ungaria și Portugalia.

Din 2002 până în 2006, Ryder a fost consultant la Coaliția pentru Reforma Drepturilor Romilor și Travellers (GTLRC), care a făcut lobby pentru deschiderea mai multor spații pentru travellers și pentru o mai mare incluziune socială. GTLRC a primit premiul Liberty Human Rights Award în 2004. Ryder a fost cercetătorul Grupului Parlamentar All-Party pentru romi și travellers din 2002 – 2007. Între 2006 și 2009 a fost ofițer de politică națională pentru Mișcarea Travellers. Interesele sale se concentrează pe Travellers / grupuri marginalizate, justiție socială, grupuri comunitare / mișcări sociale și cercetare în acțiuni participative. Ryder a fost contractat recent de editura Policy Press pentru a scrie o carte despre Brexit.

 


Stanislav Daniel

Este activist, avocat, cercetător și trainer pentru drepturile romilor din Slovacia. Fiind un membru activ al comunității, abilitățile sale combină experiența de teren, la „firul ierbii”, cu teoria, cunoștințe dobândite atât prin educație formală, cât și nonformală.

A lucrat la Roma Education Fund, Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din cadrul OSCE, Centrul European pentru Drepturile Romilor și la Open Society Foundations din Bratislava. Are o vastă experiență în cercetare și advocacy pe teme precum educația, libertatea de mișcare, sănătatea și reacția statului la violența motivată rasial. A lucrat cu Asociația Internațională Step by Step, promovând în mod special accesul la servicii de calitate pentru copiii de vârstă fragedă . În prezent, lucrează cu Porticus în calitate de manager de grant responsabil pentru inițiativele educaționale din Europa Centrală și de Est. De asemenea, el este co-președinte al rețelei European Roma Grassroots Organizations (ERGO) din Bruxelles.