educațiedecalitate.ro – Platformă digitală pentru cadrele didactice

Platforma a fost realizată în cadrul proiectul „Educație formală și non-formală pentru dezvoltare durabilă în regiunea Centru” (cod MySmis 2014: 106443), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Conform studiilor și opiniilor experților în domeniul digitalizării, pentru a putea folosi eficient tehnologia în procesul de predare, un cadru didactic are nevoie de aproximativ 300 de ore în care să utilizeze platformele de educație digitală. Aceste ore sunt necesare pentru a învăța despre aceste platforme dar și pentru a le testa, astfel încât să poată fi folosite cât mai eficient în dezvoltarea de conținut educațional digital care să fie folosit în procesul de predare.

Pe platforma educatiedecalitate.ro au fost invitate să se înscrie toate cadrele didactice din școlile în care am implementat proiectul. Membrii rețelei pot schimba impresii, posta filmulețe de la clasa sau lecții digitale, etc.

Platforma este doar unul dintre elementele de sustenabilitate, structura de parteneriat îngrijindu-se de funcționarea ei și în următorii ani.

Platforma educațiedecalitate.ro a fost dezvoltată de Cătălin Mocanu, expert în digitalizare în cadrul proiectului. El se asigură de buna funcționare a tuturor echipamentelor, de coordonarea experților, de susținerea lecțiilor în format digital și e-learning .