Examenul maturității pentru elevii noștri din Programul de Burse în Pedagogie

În august 2016, REF Romania a început implementarea Programului de Burse în Pedagogie, finanțat de Fundațiile VELUX. În același an, 24 de elevi din proiect – care au dat zilele acestea examenul de bacalaureat – intrau în clasa a IX-a la diferite licee pedagogice din mai multe județe ale țării. Adolescenții visau atunci să devină învățători sau educatori. Iar REF Romania a fost alături de ei. I-am urmărit crescând, dezvoltându-se, devenind tinerii de astăzi. Timp de patru ani au primit sprijin financiar și academic pentru a-și îndeplini planurile de carieră. În fiecare vară, le-am organizat tabere în care să se cunoască unii pe ceilalți și să se dezvolte personal și profesional.

Cinci dintre cei 24 de elevi din program au luat note peste 9.00. Îi cunoașteți pe toți mai jos.

🏆 𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 a luat examenul cu nota 9,58. Plănuiește să se înscrie la două universități: la Babeș-Bolyai, Facultatea de Limbi Străine, secția engleză-coreeană și la Facultatea de Teatru și Film precum și la Universitatea București, la facultatea de litere. „Programul de burse în pedagogie m-a ajutat foarte mult, mai ales orele de pregătire la limba engleză deoarece vreau să-mi continui studiile în această disciplină. Am învățat multe în cadrul proiectului datorită vouă și vreau să vă mulțumesc!”

🏆 𝐑𝐞𝐛𝐞𝐜𝐚 a luat examenul cu 9.46. Se pregătește să se dea examenul de titularizare pentru poziția de învățătoare la o școală gimnazială din Slobozia. „Simt că acest domeniu este pentru mine, asta îmi doresc să fac, să le predau copiilor, să fiu alături de ei, să-i ajut să crească frumos”.

🏆 𝐙𝐬𝐨𝐥𝐭 a luat examenul cu nota 9.15. „Zsolt este un tânăr extraordinar, cu mult bun-simț și perseverent. Sunt foarte mândru de el! Acest program nu l-a ajutat doar pe el, ci și pe mine pentru că a condus spre dezvoltarea mea personală” -Doru Dima, care i-a fost mentor lui Zsolt în cadrul programului încă din clasa a IX-a.

🏆 𝐄𝐜𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚 a luat examenul cu 9.03. Se pregătește să se înscrie la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București.🏆 𝐌𝐢𝐫𝐚𝐛𝐞𝐥𝐚 a luat examenul cu 9.36. Se pregătește să se dea examenul de titularizare pentru poziția de învățătoare la o școală gimnazială din județul Ialomița. Va urma și cursurile unei facultăți însă la ID.

🏆 𝐋𝐚𝐫𝐢𝐬𝐚 a luat examenul cu 7.65 și se pregătește să se înscrie la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București. „Programul de burse m-a ajutat foarte mult atât pe plan profesional, cât și pe plan personal datorită curajului pe care oamenii din acest program mi l-au insuflat de-a lungul timpului”.

Doar 5 elevi din cei 24 nu au reușit să ia examenul de Bacalaureat. Disciplinele matematică și logică le-au creat dificultăți. Însă niciunul nu este dispus să renunțe. Vor încerca să ia acest examen anul viitor. Un singur elev a ales să nu dea deloc examenul pentru că nu s-a simțit pregătit.

De-a lungul celor 4 ani de program, 97 de tineri au beneficiat de sprijin academic și financiar în cadrul acestui proiect. Bursele în Pedagogie se acordă elevilor care învață la licee pedagogice în România, Cehia, Ungaria și Slovacia.