Excursie la Cetatea Făgărașului și în Aventura Parc

Echipa Fundației REF România a organizat o excursie memorabilă, susțin chiar participanții, la Cetatea Făgărașului și Aventura Parc din Sâmbăta de Sus, jud. Brașov.

Peste 40 de beneficiari ai proiectului „Conectat la educație” din trei școli: Școala Gimnazială Ovid Densusianu din Făgăraș, județul Brașov, Școala Gimnazială Beica și Școala Gimnazială Deaj din județul Mureș – au participat la marea aventură care a avut lor pe 10 august 2023.

Scopul acestei experiențe a fost să ofere micuților oportunitatea de a învăța prin explorare și aventură, încurajându-i să-și dezvolte abilitățile sociale și de comunicare.

Cetatea Făgărașului: O lecție de istorie vie

Copiii au avut ocazia să exploreze turnurile și să admire priveliștea panoramică de pe zidurile cetății. A fost o lecție vie de istorie, în care beneficiarii noștri au avut ocazia să viziteze cetatea, să învețe despre modul de viață al locuitorilor din acea perioadă precum și despre evenimentele istorice semnificative care au avut loc în zonă.

Aventura Parc din Sâmbăta de Sus: Descoperind Natura Prin Joc

După vizita de la cetate, a urmat drumul spre Aventura Parc din Sâmbăta de Sus. Parcul a oferit copiilor noștri posibilitatea de a se bucura de natură într-un mod interactiv și distractiv.

”Mă bucur să fim astăzi aici, este un eveniment pentru care am muncit mult și a durat un timp îndelungat organizarea lui, dar bucuria acestor copii care acum se află în Parcul Drăguși a meritat tot efortul. Este vorba despre o excursie pe care am organizat-o în cadrul proiectului ”Conectat la educație”, proiect care se desfășoară în 5 școli. Excursia aceasta se adresează copiilor din Beica, Deaj și Făgăraș și pentru marea majoritate a acestor copii este prima experiență în care au ieșit din comunitatea lor, zgomotele, gălăgia și bucuria cu care se distrează în acest parc, arată entuziasmul pe care îl au în aceste momente. Mă bucur pentru ei, mă bucur pentru munca pe care o văd acum încununată iar bucuria lor reprezintă un motiv de satisfacție și sper să se disteze în continuare cât timp vor mai avea la dispoziție și să ajungă cu bine acasă la părinții lor.” – Irinel Ștefan, expert mobilizare comunitară REF Romania

Printre activitățile preferate ale copiilor s-au numărat plimbările pe potecile naturale, tirolienele, escaladarea peretelui de catarare și multe altele. Prin intermediul acestor activități, copiii au avut ocazia să învețe lucruri noi, să experimenteze aventura, să exploreze și să se distreze în același timp.

”Cred că ziua de astăzi este o ocazie unică pentru copii deoarece ei nu au avut ocazia ca până acum să iasă din satul lor natal. Se bucură tare mult iar unii dintre copii m-au întrebat dacă și mâine o să fim tot aici, deci excursia acesta este un real suces pentru ei. Le-a plăcut foarte mult la cetate, nu le-a venit să creadă că poate exista o astfel de construcție.” – Keseg Melinda profesoară de limba și literatura română la Școala Gimnazială din Deaj, județul Mureș

În concluzie, excursia de la Cetatea Făgărașului și Aventura Parc din Sâmbăta de Sus a fost un succes. Această experiență a fost integrată în proiectul“Conectat la educație – abordare integrată pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate”, cod MySmis 138823, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.