GRATUIT! Cursul de limba romani și întâlnirile pe teme de istoria și cultura romilor

FUNDAȚIA ROMA EDUCATION FUND ROMANIA demarează cursul de limba romani și întâlnirile pe teme de istoria și cultura romilor,

în cadrul campaniei ”ȚARĂ, ȚARĂ … VREM COPII EDUCAȚI!”

Calendar desfasurare cursuri limba romani

Calendar desfasurare anul 2016
Data Curs de limba romani Data Curs de istorie si cultura romani
08-Sep Sedinta 1 15-Sep Sedinta 1
22-Sep Sedinta 2 29-Sep Nu se desfasoara curs – se reprogrameaza
06-Oct Sedinta 3 13-Oct Sedinta 2
20-Oct Sedinta 4 27-Oct Sedinta 3
03-Nov Sedinta 5 10-Nov Sedinta 4
17-Nov Sedinta 6 24-Nov Sedinta 5
01-Dec Sedinta 7 08-Dec Sedinta 6
15-Dec Sedinta 8 22-Dec Sedinta 7

 

Descarcă "Alfabetul limbii romani"

 

Descarcă "Calendar desfasurare cursuri limba romani"

 

La sediul Fundației Roma Education Fund Romania (Str. Vaselor nr. 60, sector 2, București) demarează joi, 8 septembrie 2016, cursul de limba romani și joi 15 septembrie 2016, întâlnirile pe teme de istoria și cultura romilor, ambele începând cu orele 16.00.

Atât cursurile de limbă romani, cât și întâlnirile de cultură au loc bilunar până în luna martie 2017 inclusiv, în zilele de joi. Fundația, prin prezența D-nei. Lect. Univ. Dr. Delia Grigore, președinte al Centrului Rromilor “Amare Rromentza” și expert în cadrul organizației, creează astfel un spațiu de întâlnire pentru cunoașterea mai bună a ceea ce înseamnă tradiția romilor. Va fi o discuție interesantă, creionată cu obiective clar asumate:

Obiectivele cursului de limba romani – data de începere: 8 Septembrie 2016

–       înțelegerea și asimilarea cunoștințelor de baza referitoare la gramatica și vocabularul fundamental al limbii romani.

–       dobândirea competențelor și abilităților necesare susținerii unei conversații simple în limba romani.

Obiectivele întâlnirilor pe teme de istoria și cultura romilor – data de începere: 15 Septembrie 2016

–       dobândirea cunoștințelor esențiale despre istoria și cultura romilor.

–       dobândirea de abilități și competențe referitoare la înțelegerea, susținerea și promovarea diversității, a interculturalității și combaterea rasismului anti-rom.

Pentru participarea la oricare dintre cele două întâlniri, vă rugăm să ne confirmați prezența pe email, la adresa: simona.bartis@romaeducationfund.ro.

Accesul la eveniment este gratuit, din punct de vedere financiar, iar dacă doriți să fiți parte activă a acțiunilor Fundației, vă puteți prezenta la sediul nostru cu o donație. NU STRÂNGEM BANI, ci rechizite/ materiale didactice/ jucării noi, pe care Fundația Roma Education Fund România le va distribui copiilor din 11 comunități, din cadrul proiectului ”Pe locuri, fiți gata, start!”: Ineu, Șilindru, Dumbrava – județul Bihor, Huseni – județul Sălaj, Beica, Deaj – județul Mureș, Românești – județul Dâmbovița, Gălbinași, Budești – județul Călărași, Traian, Căzănești – județul Ialomița.

Prin acest act de bunăvoință și implicare socială contribuiți la accesul copiilor la educație. În aceste comunități există părinți care nu își pot trimite copiii la școală sau la grădiniță, din lipsă de bani pentru rechizite, haine sau chiar mâncare (https://www.youtube.com/watch?v=VOANDZqXhf4&feature=youtu.be). Rechizitele vor fi oferite în comunitățile menționate, ținându-se cont de numărul de copii din grădinițele locale.

Claudia LIXANDRU

Director național

Fundația Roma Education Fund Romania