Incursiune în lumea vinului pentru tinerii din proiectul SHAPYR

Fundația Roma Education Fund Romania a organizat pe 16 iunie 2021 un atelier special cu elevii din proiectul SHAPYR – Dezvoltarea de competențe academice și de ocupare pentru tinerii romi, cofinanțat de Fundația VELUX, tineri care învață la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești, jud. Ilfov.

Timp de două ceasuri, tinerii au descoperit fascinanta lume a vinului alături de un somelier profesionist, Gabriel Zorilă.  Au învățat despre istoria viței de vie și a vinului, despre tipurile de sol, cum se obține vinul, clasificarea și particularitățile acestuia, despre arome, tipuri de butoaie, sticle, dopuri și etichete, tipuri de pahare, temperaturi recomandate pentru servirea vinului și cum se evaluează corect un vin. De asemenea, au fost implicați într-un concurs cu premii în cărți despre lumea vinului.

Este primul workshop susținut alături de tineri și m-a bucurat enorm faptul că s-au arătat atât de receptivi. Cred cu tărie că informațiile prezentate de mine le vor fi folositoare în carieră. Sper ca această mică sămânță pe care am sădit-o în mințile lor să înflorească și mi-ar plăcea să devenim colegi, să ne întâlnim la evenimente legate de fascinanta lume a vinului – Gabriel Zorilă, membru în echipa REF România.

Tinerii, cu toții majori, sunt absolvenți de școală profesională, specializarea ospătar.

Acesta este cel de-al doilea eveniment organizat în cadrul proiectului de când școlile au revenit la programul normal.