Lansarea Ghidului parental în cadrul evenimentului „Țară, țară… vrem copii educați!”

COMUNICAT DE PRESĂ- Fundația Roma Education Fund (REF) Romania a lansat Ghidul parental, material realizat de expertul în educație Vasile Brașovanu. Evenimentul a avut loc pe 2 octombrie la Școala Gimnazială Dobreni, jud. Giurgiu, în cadrul unei activități speciale care a marcat închiderea campaniei de informare și de conștientizare în domeniul educației “Țară, țară… vrem copii educați!”.

Acțiunea a reunit părinți, cadre didactice și parteneri din proiectul “Împreună pentru o viață mai bună”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. (cod MySmis 2014 – 113400). 

“În scrierea acestui ghid am pornit de la credința că, dacă ne dorim să avem copii liberi și inteligenți din punct de vedere emoțional, avem nevoie să-i creștem în primul rând pe părinți. Pașii ne vor purta către lumea emoțională a copiilor, de la naștere până la maturitate, când mulţi dintre ei încep să-și caute rostul în lume. Ghidul îi poate ajuta pe părinți să se cunoască mai bine pe ei, pentru a se apropia de copilul sau de copiii lor, să-și înțeleagă mai îndeaproape rolul de mamă sau de tată, să se asigure că fac deja bine multe lucruri în relația cu copilul sau cu copiii, să aibă speranța că ”meseria” de părinte e cea mai nobilă din întreaga lume” – Vasile Brașovanu, expertul educațional care a elaborat Ghidul parental.

La evenimentul comunitar au fost prezenți Simona Dobre, managerul de proiect din partea partenerului principal, Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, Andra Rujan, directoarea Școlii Gimnaziale Vărăști, Andreea Nedelcu, coordonator al proiectului din partea REF Romania, Vasile Brașovanu expert pentru elaborarea ghidului din partea REF Romania, Maria Luiza Medeleanu, coodonator programe educaționale la REF Romania și Adrian Tabă, expertul campaniei educaționale din partea fundației REF Romania.

“În perioada 2018-2020, peste 800 de persoane au fost informate pe teme educaționale. Am organizat 10 sesiuni de campanii de informare şi 4 ateliere de tip laborator educațional pe teme educaționale. În jur de 80 de copii, de vârste diferite, au beneficiat de programe educaționale dar și de sprijin material. Acesta este ultimul an de proiect, perioadă în care vom avea programe educaționale doar pentru preșcolari și ante-preșcolari” – Andreea Nedelcu, coordonatorul proiectului din partea REF Romania

Fundația Roma Education Fund (REF) Romania este, începând din 5 martie 2018, unul dintre cei șapte parteneri din proiectul “Împreună pentru o viață mai bună”, implementat de „Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. (cod MySmis 2014 – 113400). Fundația se ocupă de implementarea componentei educaționale în comunitățile Vărăști, Dobreni și Obedeni, prin dezvoltarea metodologiilor pentru programele educaționale și prin implementarea măsurilor educaționale pentru ante-preșcolari, preșcolari, elevi de clasa a IV-a și de clasa a VIII-a, precum și pentru părinții acestora. Specialiștii noștri organizează sesiuni de instruire în programe de prevenire și de remediere a abandonului școlar, folosind tehnici inovative, și aplică programe actualizate de formare a cadrelor didactice.

Conținutul acestui material nu reprezintă, în mod obligatoriu, poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro. Pentru informații suplimentare, vă stă la dispoziţie persoana de contact desemnată:

Andreea Nedelcu, Coordonator de proiect, 021 2000 600, andreea.nedelcu@romaeducationfund.ro

*** Fundația Roma Education Fund (REF) Romania – Înființată în 2009, Fundația Roma Education Fund (REF) Romania este o organizație non-guvernamentală, a cărei misiune este de a reduce decalajele educaționale dintre populația romă și ne-romă și de a acționa ca un catalizator pentru accesul egal la o educație de calitate pentru toți copiii romi.