Ioan Tănase

Expert Educațional – educație timpurie și cadre didactice

Ioan Tănase lucrează în cadrul Roma Education Fund Romania din 2015, fiind responsabil de inițiativele pe educație timpurie ale fundației. În prezent, Ioan ocupă și funcția de Expert pentru formarea cadrelor didactice în cadrul proiectului „Competență, inovare și profesionalism în educație” (CIPE), lucrând alături de cadrele didactice și directorii din zece școli, de Casa Corpului Didactic din București precum și de Casa Corpului Didactic din Sibiu.

Ioan este absolventul unui curs intensiv de drepturile copilului oferit de Universitatea din Geneva. În trecut, Ioan a fost, timp e 6 ani, directorul unei organizații neguvernamentale din România și  manager de comunicare pentru un ONG care se ocupă de drepturi cetățenești.

A absolvit ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti și a studiat în cadrul Central European University (CEU), Budapesta. Ioan lucrează în sectorul neguvernamental din 2006, având colaborări atât la nivel național, cât și internațional. În 2013, a fost unul dintre reprezentanții Anului european al cetățenilor 2013 de la nivel european. Pe lângă experiența în proiecte educaționale, Ioan deține o experiență consistentă și în management de proiect și comunicare, fiind interesat de justiție socială, participare publică şi dezvoltarea democraţiei.