O generaţie de specialişti romi în domeniul medical (2010 – 2013)

 

Proiectul „O generaţie de specialişti romi în domeniul medical” (2010 – 2013). Cu o valoare totală de 4.560.000 euro, aplicatul principal al acestui proiect finanţat din Fondul Social European este Agenţia de Monitorizare a Presei, în timp ce Fundaţia Roma Education Fund România este unul dintre partenerii implementatori, alături de Sastipen, Asociaţia Medicilor Rezidenţi şi Open Society Institute Budapesta.

Programul a susţinut accesul tinerilor romi de pe întreg teritoriul României la educaţia academică în domeniul medical. Fundația Roma Education Fund Romania a oferit cel mai mare program de burse în domeniul medical pentru studenții romi, reprezentând un model de succes pentru incluziunea romilor într-una dintre cele mai prestigioase profesii, precum medicina.

În cadrul proiectului, Fundația REF Romania s-a ocupat de implementarea componentelor de mentorat și tutorat. Componenta de mentorat a presupus îndrumarea studenților romi care urmează școli postliceale, universități sau programe de masterat, precum și a medicilor rezidenți care studiază la unitățile de învățământ superior din domeniul medical. Componenta de tutorat a fost orientată către liceenii romi, aflați în ultimul an al liceului. Sesiunile de pregatire au fost oferite pentru 275 de liceeni romi la materiile biologie si chimie/ fizica.