Povești SHAPYR, program de burse pentru elevii VET*

Andrei are 18 ani și este din comuna Sohatu, jud. Călărași. A terminat școala de ospătari iar acum este elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”, din Brănești, specializarea agricultură ecologică.

Andrei este unul dintre cei 55 de tineri care beneficiază de programul de burse 𝗦𝗛𝗔𝗣𝗬𝗥 – 𝘋𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘦𝘵𝘦𝘯ț𝘦 𝘢𝘤𝘢𝘥𝘦𝘮𝘪𝘤𝘦 ș𝘪 𝘥𝘦 𝘰𝘤𝘶𝘱𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘪𝘪 𝘳𝘰𝘮𝘪 finanțat de Fundațiile #VELUX și #REF. Prin acest proiect cele două fundații doresc să-i ajute pe elevii romi să facă tranziţia cu succes către piaţa forţei de muncă, să fie pe deplin stăpâni pe sine și pe cunoştinţele obținute în cadrul cursurilor de pregătire în vederea dezvoltării abilităților de viață.

“Vreau să devin fermier. Bunica mea are o bucată de teren pe care creștem deja 3- 4 smochini. Mi-ar plăcea să cresc numărul de arbuști și să-mi distribui producția către diferite supermarketuri”.

SHAPYR – program conceput pentru a crește numărul tinerilor de etnie romă care încheie cu succes cursurile școlilor vocaționale – a început în 2018 și este implementat nu doar în România, ci și în Ungaria și Slovacia.

*VET – Vocational Education and Training