Programul de Coaching Educațional pentru alumni REF

Colegele noastre Cristina Grigore și Daniela Stoicescu au petrecut o zi minunată în compania prichindeilor de clasa a II-a de la Școala Gimnazială „Sf. Ierarh Nicolae” Bucu, jud. Ialomița, și învățătoarea lor, Rebeca Gheorghe.

Rebeca este 𝒶𝓁𝓊𝓂𝓃𝒶 Programului de Burse în Pedagogie, finanțat de Fundațiile #REF și #VELUX. Ea este inclusă acum în Programul de Coaching Educațional, activitate dezvoltată special pentru 𝒶𝓁𝓊𝓂𝓃𝒾 #ProgramuluideBurseînPedagogie.

“Este foarte important să ai parte de coaching educațional, mai ales la început de carieră didactică – când ai nevoie de îndrumare și orientare. Alumni Programului de Burse în Pedagogie sunt tare norocoși pentru că o au alături de ei pe Daniela Stoicescu, un specialist în educație, un profesionist, o persoană extrem de dedicată şi implicată. Faptul că împletim activitatea teoretică cu cea practică aduce plus valoare activității tinerelor cadre didactice și proiectului în sine” – Cristina Grigore, coordonatoarea programelor VELUX.

Daniela este și președinta Asociația InfinitEdu. Din partea acestei organizații, ea le-a donat elevilor cărți, un videoproiector și alte materiale didactice.

“Deși timpul a zburat repede, am reușit să citim povestea „Sunt puțin furios!” din Colecția Melciulică și am urmărit la videoproiector chiar și filmul animat al poveștii. Ne-am îmbogățit/consolidat vocabularul cu termeni specifici domeniului STEM (broccoli a fost cap de listă!) explorând plantele. Am exersat tehnici de gestionare a furiei și am pictat personajele din poveste. Fotografiile spun mai multe decât cuvintele noastre. A fost cu adevărat despre școală cu drag!” – Daniela Stoicescu, expert educațional #REFRomania.