SHAPYR – Dezvoltarea de competențe academice și de ocupare pentru tinerii romi

“Working Together – Ready for the Future”

Fundația Roma Education Fund a început în 2018 programul de burse SHAPYR – Dezvoltarea de competențe academice și de ocupare pentru tinerii romi, cofinanțat de Fundația VELUX. Beneficiari ai proiectului sunt 50 de elevi romi, care urmează cursurile Liceului Tehnologic “Cezar Nicolau” din Brănești, județul Ilfov.

Tinerii beneficiază de burse și de suport academic (mentorat și tutorat), cursuri de pregătire în vederea dezvoltării abilităților de viață (soft skills), precum și de sprijin în orientarea profesională.

Prin acest proiect, Roma Education Fund urmărește să crească numărul tinerilor de etnie romă care încheie cursurile școlilor vocaționale. Dorim să-i ajutăm pe elevii romi să facă tranziţia cu succes către piaţa forţei de muncă, pe deplin stăpâni pe sine și pe cunoştinţele obținute în cadrul cursurilor de pregătire în vederea dezvoltării abilităților de viață, cunoștințe care le vor asigura integrarea cu succes în rândul populaţiei active.

Pe lângă cei 50 de elevi de la Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” din Brănești, alți 25 de tineri cu vârste între 18 și 28 de ani, înscriși în programul „A doua șansă”, vor beneficia, în următoarele săptămâni, de același sprijin financiar și academic.

“Working Together – Ready for the Future”


SHAPYR – Dezvoltarea de competențe academice și de ocupare pentru tinerii romi. Roma Education Fund Budapeta și Fundația VELUX. Programul este implementat în România, Ungaria și Slovacia.