A sunat clopoțelul pentru 75 de dascăli din județul Mureș

“Pregătim cadre didactice pentru societatea viitorului și pentru susținerea aspirațiilor copiilor”. Sub acestă deviză, fundația Roma Education Fund Romania a început pe 15 martie 2019 Programul de formare pentru personalul didactic/personalul de sprijin.

De-a lungul celor patru zile de training, 75 de cadre didactice din școlile incluse în proiectul  „Educație formală și non-formală pentru dezvoltare durabilă în regiunea Centru” (cod MySmis 2014: 106443), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, participă la cursuri de formare pentru programele educaționale „Școală după școală” și „A Doua Șansă”.

În cadrul programului de formare care se desfășoară în localitatea Predeal, vom derula două module speciale: „Interculturalitate” și „Școală Incluzivă”. Prin aceste module urmărim să dezvoltăm sau să îmbunătățim competențele de gestionare a diversității la nivel de școală/clasă, să stabilim prioritățile de dezvoltare în procesul de transformare a școlii pe dimensiunea de incluziune și interculturalitate.

Sesiunile de training se vor continua și în perioada 22-25 martie 2019, când alte 50 de cadre didactice se vor întâlni cu specialiștii Roma Education Fund Romania care vor susține cursuri de formare pentru programele educaționale „Sprijin Educațional Intensiv” (SEI) și „Grădinița Prietenoasă”.

Proiectul „Educație formală și non-formală pentru dezvoltare durabilă în regiunea Centru” (cod MySmis 2014: 106443)vizează formarea cadrelor didactice din următoarele școli:

  • Școala profesională din comuna Band
  • Școala Gimnazială Deaj, structurile din Deaj, Ceuaș, Hărănglab
  • Școala Profesională Dumbrăvioara
  • Şcoala Gimnazială Teleki Domokos Comuna Gornești
  • Școala Gimnazială Nr. 4 Apalina Municipiul Reghin
  • Școala Gimnazială „Miron Neagu” Sighișoara
  • Școala Gimnazială „Zaharia Boiu” Sighișoara