Tabăra națională de advocacy în domeniul sănătaţii destinată bursierilor Roma Health Scholarship Program (RHSP)

În perioada 21 – 24 august 2017 are loc Tabăra națională de advocacy în domeniul sănătaţii destinată bursierilor Roma Health Scholarship Program (RHSP) în cadrul proiectului “Roma Leadership in Health: Rețeaua națională de experți romi în domeniul sănătății 2016 – 2017” finanțat de Open Society Foundations – Roma Health Program ce se desfășoară la Hotel Mara, în Sinaia.

Tabăra este organizată de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN în parteneriat cu REF România și Active Watch și face parte din proiectul “Roma Leadership in Health: Rețeaua națională de experți romi în domeniul sănătății 2016 – 2017” care are ca scop întărirea rețelei naționale de profesioniști romi în domeniul medical, ce urmează să devină parteneri valoroși în procesul de elaborare și implementare a politicilor publice destinate populației rome,  atât la nivel național, cât și internațional.

Tabăra de advocacy își propune să întărească potențialul de leadership al tinerilor romi și să ofere beneficiarilor instrumente necesare dezvoltării lor personale și profesionale, îmbunătățirii comunicării cu membrii comunităților, dar și cu instituțiile de contact, precum și dezvoltării de acțiuni de advocacy în folosul întregii comunități rome din România. Agenda cuprinde sesiuni privind asumarea identității, discuții pe baza experientelor personale, analiza tipologiilor  de comunități din care participanții la tabară provin, identitate etnică viciată și neviciată, metodologii de dezvoltare a unor campanii de sănătate destinate comunităților vulnerabile și o sesiune de teatru-forum.

 

În plus, în 22 August 2017, între orele 10 – 14.00, Active Watch, în calitate de partener, a organizat Conferința ”Medicii nu sunt nomazi”, conferință la care au participat studenți mediciniști romi și neromi. În cadrul acestei sesiuni bursierii Roma Health Scholarship Program și participanții invitați au căutat împreună soluții pentru problemele cu care se confruntă studenții și medicii rezidenți în România și au redactat o scrisoare adresată Ministerului Sănătății.

 

În aceeași perioadă REF România organizează Tabăra de dezvoltare personală din cadrul Programului de Burse în Pedagogie – Velux. Mai multe detalii aici.